Blogia
nostres_drets

Notícies

"El sueño colectivo"

Notícia: El grup feminista El Sueño Colectivo guanya la beca dels Premis Espais més participatius

Un projecte del grup de treball El Sueño Colectivo per documentar les pràctiques de contrainformació televisiva va guanyar ahir la beca d'ajut a la creativitat artística de la Fundació Espais d'Art Contemporani, de Girona, que per primera vegada s'ampliava, no només a propostes d'exposició, sinó també a activitats de formació i creació. Un estudi sobre l'ús de les paraules en les arts visuals de la valenciana Sara Vilar va guanyar el premi d'assaig inèdit, i en l'apartat destinat al millor treball ja publicat van ser reconeguts un article de l'olotí Narcís Selles sobre Alexandre Cirici i dos més d'Octavi Rofes i Gabriel Villota.
notícia: premi pel grup feminista "El sueño colectivo"

Teoria feminista

Noticia: Dues professores publiquen dos llibres sobre teoria feminista

Barcelona,(7/02/2001)
La professora del Departament de Filologia Anglogermànica Àngels Carabí i la professora del Departament de Filologia Romànica Marta Segarra acaben d'editar els llibres Feminismo y crítica literaria y Nuevas masculinidades dins la nova col·lecció "Mujeres y culturas" d'editorial Icaria.
El primer llibre és un recull d'articles de diversos especialistes que, prenent exemples del món del cinema, la literatura i l'art, demostren com al llarg del temps els discursos de les diverses disciplines científiques (filosofia, història, psicologia, religió, ciència) han estat sexuats en masculí. El feminisme doncs, es situa com una de les revolucions més importants del segle XX en la seva lluita per deslegitimar aquesta predominància masculina.

Notícies

La violència de gènere

Malauradament aquest any està siguent un dels pitjors per a totes aquelles dones que són maltractades diàriament.Cada dia en veiem més de casos! Per què????? Volem que això s'aturi! Volem que algú ens ajudi! no ens podem quedar amb els braços creuats!

Fa ja massa dies, mesos, anys, ..., estic sentint notícies esfereïdores sobre dones assassinades a mans d’homes que diuen les han estimat. D’altres han tingut més sort, quina ironia!, i han aconseguit fugir després d’haver estat colpejades, violades,... sistemàticament a mans, tornem-hi, de les seves parelles.
Fa pocs dies, quan tots els mitjans es feien ressò de xifres que posen els pèls de punta a qualsevol, m’ho vas explicar. En sentir-ho, en repetir-m’ho una i altra vegada, no podia deixar de pensar-hi. Sempre ho havia vist com un fet llunyà, potser vagament em plantejava que alguna dona que vivia aquesta situació la tenia aprop meu, potser la carnissera, potser alguna veïna,.... Però mai havia pensat en tu. Com te’n sortiràs? No ho tens fàcil. La por t’ofega i t’anul·la la voluntat.

La violència de gènere

Entrevista amb Behjat

La Behjat té 22 anys i és membre de la Comissió d’Afers Exteriors de l’Associació de Revolucionària de Dones de l’Afganistan (Rawa), una organització feminista que lluita pels drets de les dones a l’Afganistan. Va venir a Espanya per a participar al Fòrum Mundial de Dones que es va fer a València sobre la violència a la qual està sotmès el col·lectiu femení a tot el món, i es va quedar a Barcelona per a denunciar la situació que es viu al seu país. Aquest és el primer lliurament d’una entrevista que la Behjat va concedir a La Malla.

Entrevista